În familiile cu copii cu diagnostic de obicei se direcționează toată atenția asupra copilului lor. Prin asta se dovedește multă empatie și grijă, iar acest lucru poate fi direcționat și către sine.
Practică grija de sine…
Chiar și dacă este pentru 15 minute pe zi, ia o gură de aer. E nevoie să ai grijă de tine pentru a putea avea grijă de alții.
Amintește-ți ce ai realizat!
E comun să ne gândim la sfârșitul zilei la toate lucrurile pe care nu le-am dus la capăt, dar acest lucru poate doar să descurajeze. În schimb, gândește-te că fiecare lucru încercat este un pas înainte.
Nu uita să vezi și partea pozitivă
Nimic în viață nu e perfect. Orice situație are aspecte negative și pozitive. Concentrarea pe partea pozitivă, precum progresul copilului tău sau logopedul înzestrat pe care l-ai găsit, o să-ți dea energia de care ai nevoie să mergi mai departe.
Continuă ritualurile familiei tale
Poate fi mersul la film vinerea sau duminica în parc. Tradițiile și ritualurile oferă familiei tale stabilitate și creează momente fericite pe care le puteți avea împreună.
Ai răbdare cu tine
O să dureze puțin timp până o să înțelegi diagnosticul copilului tău. E posibil ca emoțiile dificile să mai vină la suprafață din când în când. Nu uita că o să experimentezi și speranța o dată cu progresul copilului tău.
Corina Drăghici