În cadrul Asociaţiei Deschidem Lumea poţi găsi următoarele servicii:
Terapeut Elena Andrei
TERAPIA DE FAMILIE propune să fie de scurtă durată, dar poate dura și până la un an sau mai mult, depinzând de nevoile familiei. În decursul terapiei, terapeutul va pune mai multe întrebări pentru a afla cât mai multe detalii despre problemele curente care au îndemnat familia să recurgă la ajutorul terapiei. Aceasta este practicată de psihoterapeuții licențiați și specializați pe integritatea familiei.
TERAPIA DE CUPLU stabilește niște scopuri comune între tine și partenerul de cuplu și necesită de obicei prezența amândurora, deși terapeutul poate ține și ședințe individuale (cu un singur partener). Deseori, terapia este continuată și prin lucrul individual sau cu partenerul, în afara ședințelor.
TERAPIA PENTRU COPII identifică grijile specifice ale copilului și stabilește o relație terapeutică bazată pe încredere, un loc în care copilul poate beneficia de ajutor specializat.
Terapeut Rucsandra Duţă
REFERENŢIALUL ARHETIPURILOR PERSONALE este o metodă de analiză personală și sondare a inconștientului care explorează sufletul omenesc și oferă un prilej de autocunoaștere prin intermediul arcanelor din Tarot, aprofundând: potențialități, resurse, umbre, blocaje, ezitări, chemări, amprente ancestrale, binecuvântări, călăuziri, speranță.
REIKI este o metodă de vindecare prin punerea palmelor și o cale de evoluție spirituală, prin care omul poate accesa Sursa Universala de Energie. Altfel spus, prin practica Reiki circulația energiei prin corp este amplificată, ajutând astfel la eliminarea blocajelor energetice din corpul tău.
PSIHOTERAPIA INTEGRATIVĂ (sau „terapia eclectică”) este o abordare a tratamentului care întrunește tehnici din mai multe orientări terapeutice, pliate apoi pe nevoile unice ale fiecărui client.
TERAPIA EDMR ( ”Eye movement desenzitation and reprocessing” )
este o formă de tratament ce accesează amintirea unui eveniment traumatizant și restructurează partea afectivă rămasă de atunci în sine. Aceasta apelează la oamenii ce prezintă: amintiri traumatizante/neplăcute, anxietate, depresie, tulburări obsesiv-compulsive, PTSD, traume complexe, stimă de sine scăzută, sentimente de neajutorare sau neputință, gânduri intruzive/obsesive etc.
HIPNOZA este o procedură prin care se fac sugestii de senzații, comportamente și percepții dorite unei persoane care se află într-o stare de relaxare și concentrare. Poate fi aplicata în ameliorarea anxietății, în sindromul stresului post-traumatic (PTSD), depresie, fobii, stresul sau tulburările disociative.
Terapeut Corina Drăghici
GRUP DE SOCIALIZARE PRIN ȘAH
Terapia prin șah lucrează pe dobândirea abilităților de concentrare și atenție, plănuire, gândire critică, vizualizare și memorie, controlul
impulsivității și gândirea abstractă, cât și abordarea subiectelor precum teama de eșec, frustrare și judecată.
Terapeut Anouk Maaliky
GRUPUL DE SOCIALIZARE ajută la dezvoltarea limbajului şi a comunicării, atenţiei, memoriei, imaginaţiei şi crativităţii. Acestea sunt realizate prin deiverse activităţi de joc şi joacă ţinându-se cont de potenţialul fiecărui copil. Pot participa copii tipici, cât şi copii cu cerinţe educaţionale speciale.